27.12.18

Κινηματοθεατρικά το 2018!

Αρχή δημοσίευσης φωτογραφίας 2010 - Φωτογραφία αρχείου Ελ. Στίκουλου, αναδημοσίευση

Στους πρόποδες του Λυκαβηττού έχει σκοπό μια όμορφη γκαλερί να μας εκθειάσει στο θέμα του θεάτρου, όπως πολυποίκιλα εκθέτει την αρματιά της. 

Σε μια πολιτική όπως ο Βόλος εξετάζουμε για το έτος 2019 το θέμα του Θεάτρου, όπως και θα δωθεί μια νεοτέρα δογματική/διδακτορική την τελευταία ημέρα του μηνός αυτού, που διατρέχουμε, όπως ο Δεκέμβρης μήνας του 2018, 31/12/2018 όπως μας αρέσουν οι ημερολογίες και οι ημερομηνίες. Αποτελεί μια κινηματοθεατρική προσέγγιση στην Ελλάδα σαν Πολιτική και θα εξεταστεί σαν "φυσαρμόνικα", σαν "φυσούνα σε ακορντεόν", κι αυτό λόγια ή λοξά σε εισαγωγικά η προτάσεως ολοκλήρωση, στο να θεωρήσουμε τους δυαδικούς εις τις τέχνες τομείς, δηλαδή το Κινηματοθέατρο ως Κινηματογράφος και Θέατρο, τα Χοροπαιδικοτεχνιάσματα ως ο Χορός και η Παιδική Τέχνη, την Οινομαγειρική ως Ποτό και Φαγητό και το Κονταλύ ως τα Ωδεία και με τα Μουσικοεικαστικά ως Μουσική και Εικαστικά να πρωτεύουν από την ιστορικότερη οικογένεια του παππού μου Ηλία σε ιδέες και περάσματα εδώ... 

Οι προτάσεις, οι υποδείξεις, οι σχολιασμοί, οι ραδιουργίες, οι λάμψεις, οι εντυπώσεις, οι ομορφιές θα μας απασχολήσουν ευχάριστα και στην ιστορία της Τραπέζης της Ελλάδος που αγκαλιάζει παρομοίως προσπάθειες σαν αυτή, αξίζει να την αναφέρουμε...Θέατρο σκιών, δεκαετία '30 περίπου, η φθίνουσα της θεατρικής απόδοσης και νόμοι όπως λέει το 1974 να προτείνουν μια ζωή σαν αυτή στη χώρα καταγωγής μας, την Ελλάδα στο θέμα της graphic σχεδιαστικής λεπτής γραμμής για χρώματα στον σχεδιασμό της διαδρομής εδώ κι εκεί ανάμεσα σε ιστορικές πόλεις, όπως είναι η συμπεριφορά, λέει μια παροιμία, για περιπάτους και περιηγήσεις ανάμεσα σαν Κινηματοθέατρο.

Αυτά τα στενά κι όχι ιδιαίτερα ανοιχτόκαρδα, όπως έμαθε τον κόσμο το ιστολόγιο αυτό και κάτι σαν δύναμη "σύγχρονης τέχνης!" ή ενός "Cignor Dappert!" σχέδιο με κρατά ή πολλά πολλά πολλά τέχνης, σαν το Θεολογικό επίπεδο να με κρατά. Αυτήν τη φορά συγκρατεί κι έτσι θέλει να πει δυο λόγια.

Δική σας,

Ελευθερία Στίκουλου - Ritsa Blue
27/12/2018

No comments: